Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Εξαιρετικό αφιέρωμα στην αθλήτρια του ΑΣΠ ΚΟΡΙΝΘΟΣ Έλσα Κωστάμη από τον Λάκη Γιαννιδάκη και την sfedona

Δείτε παρακάτω ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στην αθλήτρια του ΑΣΠ ΚΟΡΙΝΘΟΣ Έλσα Κωστάμη από τον Λάκη Γιαννιδάκη και την sfedona με τίτλο: 


Πολλές φορές έχουμε ανάμεσα μας ένα «θησαυρό» και δεν το γνωρίζουμε!
Τουλάχιστον οι περισσότεροι. Και επειδή ενημέρωση δεν είναι μόνο η ανάδειξη των άσχημων , κακών και μίζερων γεγονότων που συμβαίνουν σε αυτή την χώρα και ειδικότερα σε αυτό τον τόπο , εμείς...
μέσα από την sfedona.gr επιδιώκουμε πάντα να φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας θέματα που προβάλλουν αρχές και αξίες (που υποβαθμίζονται, εξαφανίζονται και καταπατούνται και  διαρκώς στη σημερινή εποχή μας).
Θέματα που προβάλλουν συλλόγους , ομάδες και συμπολίτες μας ως πρότυπα σε διάφορους τομείς που δραστηριοποιούνται. Στην παιδεία , στον πολιτισμό, στον αθλητισμό σε διάφορα επαγγέλματα και επιστήμες.
Στην ΑΣΠ Κόρινθος την σπουδαία ομάδα της πόλης μας στο Βόλεϊ γυναικών βρίσκεται από την περσινή σαιζόν μια εξαιρετική σε όλα της αθλήτρια . Η Ελισάβετ Κωστάμη.


Το «διαμαντάκι» αυτό του βόλεϊ και του αθλητισμού γενικότερα είχαμε την τύχη ως πόλη να το «κλέψουμε» από την πατρίδα της τον Βόλο από το καταξιωμένο Σωματείο ΑΡΓΩ.
Ο προπονητής της από τα νεανικά της χρόνια Βαγγέλης Σταθόπουλος μας άνοιξε την καρδιά του σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του.
« Με γυρίζεται αρκετά χρόνια πίσω σε μερικές από τις πιο όμορφες αναμήσεις μου. Κατ αρχάς να σας πω ότι είσαστε πολύ τυχεροί στην Κόρινθο που πήρατε στην ομάδα σας την Έλσα και πολύ άτυχοι εμείς εδώ στο Βόλο και στην Αργώ που την χάσαμε! Τι να κάνουμε όμως ..έτυχε να ερωτευθεί και να παντρευτεί Κορίνθιο…κάτω από το αυλάκι.»
Η Ελσα Κωστάμη είναι ένα κορίτσι μάλαμα. «Αθλήτρια» με όλη την σημασία της λέξεως. Με πάθος για το βόλεϊ , με ήθος για το ευ αγωνίζεστε . Θα στηρίξει όλα τα νέα κορίτσια στην ομάδα σας  και θα τους «διδάξει» έμπρακτα τι σημαίνει πρωτίστως αθλητισμός και μετά πρωταθλητισμός. Θα είναι πάντα και αγωνιστικά και ηθικά δίπλα σε όλες τις συμπαίκτριες της , βάζοντας την λέξη «εγώ» στην άκρη.»
Και ο εξαιρετικός προπονητής Βαγγέλης Σταθόπουλος ταξιδεύει στο αγωνιστικό παρελθόν της Ελισάβετ Κωστάμη που είναι γεμάτο επιτυχίες και διακρίσεις.
«Η Έλσα αν θυμάμαι καλά έπαιξε μισό παιχνίδι σάλας με την Νίκη Βόλου το 2000 και μετά ξεκινήσανε ζευγάρι με την δίδυμη αδερφή της Φαβιόλα Κωστάμη  στο beach volley .

Είχα την τύχη να είμαι προπονητής τους και ζήσαμε σπουδαίες…ονειρικές στιγμές μαζί.


 Ελισάβετ και Φαβιόλα Κωστάμη
Το 2001 παίξαμε στο πρωτάθλημα Εθνικής Ελλάδος και το 2002 η Έλσα και η Φαβιόλα είναι πλέον στελέχη της Εθνικής Ελλάδος U 18.
Παίρνουν μέρος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που γίνεται στην Ουκρανία και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνεται στο Ξυλόκαστρο όπου και καταλαμβάνουν την 9η θέση Παγκοσμίως.
 Ελισάβετ και Φαβιόλα Κωστάμη



 Το 2005 η Έλσα παίζει ζευγάρι με την Θεσσαλονικιά Φλώρα Ιωαννίδου και κερδίζουν την 4η θέση στο Πανευρωπαϊκό beach volley στην Πολωνία.
Το 2005 επίσης η Έλσα με την Φλώρα κερδίζουν το Χρυσό στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στη Ρουμανία.
Την ίδια χρονιά είναι δεύτερες στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Το χρυσό έχει κερδίσει στο Βαλκανικό άλλη μια φορά η Έλσα μαζί με την Φαβιόλα στη Βάρνα της Βουλγαρίας το 2007»
 Τι μας δήλωσε για την Ελισάβετ Κωστάμη ο σημερινός προπονητής της Γιώργος Μπούκουρας :
«Για τον άνθρωπο Κωστάμη, παρ'ότι την γνωρίζω λίγο, μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι ένα ισορροπημένο άτομο που μπορεί να ασχολείται ταυτόχρονα σε καθημερινή βάση με πολλά(δουλειά-σύζυγος-παιδί-βόλει) και να τα καταφέρνει όλα πολύ καλά!!!
Ένα μικρό προβληματάκι, η ημέρα δεν της δίνει πάνω από 24 ώρες!!

Για την αθλήτρια Κωστάμη τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα για μένα!!!
Μια παίκτρια υπόδειγμα στο γήπεδο, που ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες και το βασικότερο, παρά την τρομερή εμπειρία της και τα χρόνια στο άθλημα, μπορεί να ακούει και να δέχεται ''παρατηρήσεις'' και ''φωνές'' από τον coach χωρίς αυτό να την χαλάει καθόλου!!! Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την γνωριμία μου και την συνεργασία μου με την παραπάνω αθλήτρια!!Της εύχομαι να έχει υγεία αυτή και η οικογένειά της και να είναι πάντα χαρούμενη και ευτυχισμένη!!!»

Λάκης Γιαννιδάκης



 Πηγή: www.sfedona.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: